VIDEO. Man waarschuwt voor MIVB-controle, tram loopt leeg

Een tram van de MIVB.
Photo News Een tram van de MIVB.
In een filmpje op Facebook is te zien hoe een man aan een halte van de MIVB de inzittenden waarschuwt voor een controle. Daarop stappen prompt een heel deel van de passagiers af. De MIVB is not amused en overweegt juridische stappen.

Het filmpje werd gemaakt aan de halte Sainctelette op de Leopold II-laan in Sint-Jans-Molenbeek. “Controle aan de volgende halte, ze staan er met politie”, klinkt het in het filmpje, waarin een jongeman de deuren van de tram opent en zijn aankondiging naar de reizigers roept. “Stap maar af als je geen abonnement hebt.” Waarop prompt tientallen passagiers afstappen. Die lijken best tevreden met de aankondiging en bedanken de jongeman.

De MIVB is minder tevreden met het filmpje. “Aanzetten tot zwartrijden mag niet”, zegt woordvoerster An Van hamme. “We bekijken wat we hiertegen kunnen doen. Het is ook niet gezegd dat iedereen die afstapt een zwartrijder is. Als er zoiets geroepen wordt op de tram dat men beter afstapt, begrijpt niet altijd iedereen goed waar het juist om gaat. Dan neemt de kuddegeest het over.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.