Victor Cab krijgt Collecto uiteindelijk niet

 'Victor Cab’, een applicatie voor het boeken van taxi's die ontworpen is om te concurreren met Uber in Brussel
Photo News 'Victor Cab’, een applicatie voor het boeken van taxi's die ontworpen is om te concurreren met Uber in Brussel
De Raad van State heeft de toekenning van Collecto aan Victor Cab ingetrokken. Het jonge bedrijf zou te weinig chauffeurs ter beschikking hebben. De Brusselse regering moet dus een nieuwe openbare aanbesteding lanceren voor Collecto.

Collecto is de taxidienst waarbij Brusselaars ‘s nachts een taxi kunnen delen tegen een vaste prijs van 5 euro. Die taxi’s pikken je op na reservatie aan de 200 ophaalpunten. Taxi Verts benutte deze dienst de voorbije tien jaar, maar hun contract verviel in juni 2018. Minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) koos in februari van dit jaar voor een jonger bedrijf als opvolger. Victor Cab zou een jaarlijks bedrag van 1,2 miljoen euro krijgen.

Taxis Verts, die tot nu controle had over de dienst, ging daartegen in beroep bij de Raad van State. Volgens het taxibedrijf zou de kleine onderneming niet over genoeg personeel beschikken. De Raad van State heeft het bedrijf gelijk gegeven door het besluit tot toewijzing van de vergunning te schorsen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.