Verschillende dossiers ingediend bij Raad van State tegen nieuw Brussels metrostation

BELGA
Bij de Raad van State zijn verschillende dossiers ingediend tegen de geplande uitbreiding van de Brusselse metro. Dat meldt Le Soir. Drie beroepen komen van buurtbewoners, een vierde van organisaties Inter-Environnement en l'Arau.

Net voor de verkiezingen in mei heeft het Brusselse Gewest een vergunning afgegeven voor het nieuwe station Grondwet, ondertussen omgedoopt tot Toots Thielemans, en nieuwe tunnels om de verbinding te maken met de stations Lemonnier en Zuidstation. Bouwgroep Besix kreeg het contract voor de bouw van het station en de werken zouden in de lente van 2020 beginnen.

Na de toekenning van de vergunning hadden tegenstanders zestig dagen de tijd om zich te verzetten. In juli zijn er verschillende beroepen binnengelopen. De indieners zijn uit op een annulering van de stedenbouwkundige vergunning.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick duprez

    Ik vindt dat er moet inspraak zijn , maar het loopt een beetje uit de hand nu , er zal wel altijd iemand zijn die iets niet leuk vindt , daar zou een regelgeving moeten in komen . In andere landen gaat de ontwikkeling veel sneller hier wordt alles geblokkeerd door een paar enkelingen

  • Walter Van Criekinge

    Hier in België kan er niets meer gerealiseerd worden of er is een buurtcomité dat het tegenwerkt. Men wil beter openbaar vervoer, maar niet voor mijn deur. Hopeloos.

  • patrick morel

    In Londen zijn er op 80 meter diepte 5 gloednieuwe treinstations gebouwd die dagelijks 1 miljoen passagiers aankunnen. Ze maken deel uit van een nieuwe spoorlijn van 80 kilometer die onder de hoofdstad doorloopt. Hier willen we een klein metrostation bouwen en het is al boel en als ze ooit beginnen zal het lang duren. Brussel hoofdstad van Europa, wie had dat gedacht.