Vernieuwd concept Brussel Bad afgesloten

De kinderen konden zich op het festival naar hartenlust uitleven.
Foto Nick Dierickx De kinderen konden zich op het festival naar hartenlust uitleven.
Brussel Bad, dat dit jaar aan zijn 16de editie toe was en voor het eerst op twee oevers van het Kanaal georganiseerd werd, heeft gisteren zijn deuren gesloten. Het weer zat de laatste weken niet echt mee, maar toch spreekt de organisatie van een succes.

Omdat er momenteel gewerkt wordt aan een deel van de Akenkaai werd het zomerfestival Brussel Bad dit jaar aan twee oevers van het Kanaal georganiseerd. Zo stonden er ook op de Becokaai allerlei kraampjes. Begin juli mocht het weer dan nog echt zomers geweest zijn, de voorbije weken was de zon te vaak afwezig. "Op regendagen zagen we hier amper volk", zeggen Anneke en Stéphane van Flamenco, een kraampje waar uitsluitend Spaanse gerechten verkocht werden. "Gelukkig hebben we hier de voorbije jaren al veel vrienden gemaakt, want zij weten dat ze ons op regendagen kunnen steunen en dat doen ze ook. Maar we mogen niet klagen, want qua omzet zal er niet veel verschil zijn met vorig jaar."


Op exacte cijfers van het aantal bezoekers is het nog een weekje wachten, maar Marina Bresciani van het organiserende Brussels Major Events durft wel al een kleine balans op te maken. "Het was een uitstekende editie", klinkt het. "We kregen heel wat positieve reacties - zowel van bezoekers als van de uitbaters van de kraampjes - over het vernieuwde concept. De brug over het kanaal die beide oevers met elkaar verbond, was een enorm pluspunt. Daarnaast waren er ook enkele nieuwe activiteiten die duidelijk in de smaak vielen. We blikken dus zeker tevreden terug op deze zestiende editie." (RDK)

De omzet van de vele kraamhouders is vergelijkbaar met de editie van vorig jaar.
Foto Nick Dierickx De omzet van de vele kraamhouders is vergelijkbaar met de editie van vorig jaar.