Verkoeling in de stad nodig? Bezoek het Coudenbergpaleis

Bezoekers in het ondergrondse deel van het museum
Marc Baert Bezoekers in het ondergrondse deel van het museum
Het kwik nadert deze week tot 40 graden en vooral in een stad die grotendeels bestaat uit beton is verkoeling vinden, zoeken naar een speld in een hooiberg. Daarom lijsten we een paar opties voor wie de hete zon liefst ontwijkt deze week. Het Coudenbergpaleis onder het Paleizenplein is een perfecte alternatief, met een gemiddelde temperatuur die niet hoger is dan 20 graden.

Ooit kon je het reusachtige Coudenbergpaleis buiten zien. Keizer Karel en het kruim van de Europese adel verbleven er tussen de twaalfde en de achttiende eeuw tot het noodlot toesloeg. Een brand verwoestte het imposante gebouw. Vele ondergrondse resten bleven echter intact. Die kan je vandaag zien in het Coudenbermuseum in Brussel. 

De archeologische site biedt een netwerk aan gangen, zalen en verborgen kamers. Tijdens een bezoek ontdek je de hoofdgebouwen van het paleis en loop je door de ondergrondse Isabellastraat. In het museum kan je de mooiste archeologische voorwerpen bewonderen die in de loop van de verschillende opgravingswerken op de Coudenbergsite werden ontdekt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.