Verkeer boven Montgomeryplein wordt aangepast

Om het verkeer op het Montgomeryplein vlotter te laten verlopen, wordt er een invoegstrook gecreëerd aan elke toegangsweg. In de onmiddellijke omgeving van het plein wordt ook ingegrepen op de verkeerslichten. Dat hebben het Brussels gewest, de politie, de MIVB en de gemeenten Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe en Etterbeek gisteren besloten.

De Montgomerytunnel werd woensdag uit veiligheidsoverwegingen in beide richtingen afgesloten en zal wellicht nog zeker enkele weken dicht blijven. Het Brussels gewest, de politie, de MIVB en de betrokken gemeenten staken gisteren de hoofden bij elkaar om de mobiliteit in de wijk te garanderen. De verkeerstellingen toonden aan dat het geen goed idee is het verkeer op het Montgomeryplein te scheiden. Als dat wel zou gebeuren, kan de doorstroming van het verkeer dat uit noordoostelijke richting komt in het gedrang komen. Om het verkeer op het plein zelf vlotter te laten verlopen, wordt er een invoegstrook gecreëerd aan elke toegangsweg. In de onmiddellijke omgeving van het plein wordt ingegrepen op de verkeerslichten. Zo worden de lichten op het kruispunt van de Bollandistenlaan en de Sint-Michielslaan in knipperstand gezet.


Mobiel Brussel en het bedrijf dat de bewegwijzering uitvoert bereiden deze werken dit weekend voor alvorens te beginnen met de markeringen en de installatie van de signalisatieborden tijdens de nacht van 29 februari op 1 maart. Binnen twee weken wordt er gekeken of er bijkomende maatregelen moeten genomen worden.


 (AMG)