Verdachten schietpartij Marollen vrijgelaten

De twee 19-jarigen die zondagavond opgepakt werden na een schietpartij in de Marollen, zijn intussen weer vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Zij zouden niet geschoten hebben.

De politie pakte het duo zondagavond op, nadat een vechtpartij tussen twee groepjes jongeren in de Menslievendheidstraat zwaar uit de hand gelopen was. Eén van de betrokkenen haalde plots een wapen uit de kelder van een gebouw in de buurt en schoot twee tegenstanders neer. De schutter en zijn kompanen vluchtten vervolgens weg in de richting van de Blaesstraat.

De slachtoffers, een 24-jarige en een 19-jarige, werden afgevoerd naar het ziekenhuis. De twintiger was er het ergst aan toe: hij kreeg een kogel in de bil en arm, maar verkeerde niet in levensgevaar. De 19-jarige werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De politie kon verdachten F.M. en L.C. identificeren en oppakken. In de woning waar de schutter het wapen gehaald had, werden ook verdovende middelen gevonden, net als materiaal om drugs te verkopen. Het duo werd ondervraagd, maar er bleken niet genoeg redenen te zijn om hen aan te houden. Ze zouden zelf ook niet geschoten hebben. (SRB)