Verdachte van achtervolging met schietpartij geeft zichzelf aan

Auto achtervolging in Molenbeek Mahatma Ghandilaan
Dieteer Nijs Auto achtervolging in Molenbeek Mahatma Ghandilaan
De jongeman die vermoedelijk achter het stuur zat van de wagen die maandagavond vluchtte voor de politie in Koekelberg, heeft zich dinsdagochtend aangegeven bij de politie. Dat meldt het Brusselse parket. De 19-jarige verdachte was al gekend bij de politie voor drugsfeiten en verboden wapendracht.

De achtervolging gebeurde maandag rond 17 uur toen een zwarte Citroën door een agent op een motor werd tegengehouden voor een controle op de Keizer Karellaan in Koekelberg. De bestuurder probeerde te vluchten en reed tijdens zijn vlucht tot twee keer toe bijna de agent aan. De politieman loste daarbij 8 schoten op het voertuig.

Uiteindelijk liet de chauffeur zijn wagen achter op de Mahatma Gandhilaan in Sint-Jans-Molenbeek, vlak bij metrostation Ossegem. Hij vluchtte te voet weg en werd niet meer gevonden.

Dinsdagochtend heeft de verdachte zich dan aangegeven bij de politie. Het gaat om de 19-jarige S.A. die in de buurt van metro Ossegem woont. Hij is opgepakt en werd dinsdag verhoord door de politie. Hij was al bekend voor enkele feiten bij de politie, onder meer voor drugs en verboden wapendracht. Zijn Citroën had ook gestolen nummerplaten.

Het parket kwam ter plaatse met een ballistisch expert en het labo van de Federale Politie onderzocht het voertuig. Niemand raakte gewond bij de achtervolging. Het parket is een onderzoek begonnen naar kwaadwillige belemmering van het verkeer, gewapend verzet en diefstal van nummerplaten. Er loopt ook een onderzoek naar het gebruik van een vuurwapen door de agent, zoals de procedure voorschrijft.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • gerard wauters

    En dan hoor je vandaag op de radio dat hij alweer vrij is. Hier leren ze het nooit. En dat tuig blijft maar rondlopen, en wij moeten ons veilig voelen.

  • ANN LIMBOS

    Hij heeft ondertussen een psychiater geraadpleegd.

  • Roger Cooks

    Hij heeft wellicht gewacht tot hij terug nuchter was. En vermits het voor de zoveelste keer "een gekende bij het gerecht" is, zal ome onderzoeksrechter hem wel met bekwame spoed terug los laten, uiteraard onder de gekende "zeer strenge voorwaarden". Ha ja, want met ons gerecht wordt niet gespot!.