Verdachte opgepakt na vondst TATP-springstof langs treinsporen in Jette

BELGA
De politie heeft een verdachte opgepakt na de vondst van explosief materiaal deze middag aan het spoor in het Laarbeekbos in Jette.  Dat bevestigt het parket van Brussel aan VTM NIEUWS. Het gaat volgens het parket om TATP,  een soortgelijk mengsel dat gebruikt werd bij de aanslagen van 22 maart 2016. DOVO kwam ter plaatse om het materiaal te vernietigen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het spoorverkeer tussen Jette en Asse werd stilgelegd nadat er in een plastic zak een kleine hoeveelheid explosieven werd gevonden tijdens een sweeping van de politie. “Die trof daar ingrediënten aan die zouden kunnen gebruikt worden om bepaalde zaken aan te maken”, verduidelijkte Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone Brussel-West aan VTM NIEUWS. Wie ze daar heeft gelegd, is nog niet duidelijk. DOVO kwam ter plaatse.

De politie heeft inmiddels een verdachte opgepakt. Speurders hadden gisteren een melding gekregen over een verdacht persoon. Toen ze vandaag opnieuw ging kijken langs het spoor, vond de politie de kleine hoeveelheid explosieven. Op het eerste gezicht heeft de man geen terroristisch profiel, benadrukt het parket. Hij wordt momenteel ondervraagd. Morgen geeft het parket meer uitleg tijdens een persconferentie.

BELGA
Bart Leye
BELGA
BELGA
BELGA10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Miguel De Poorter

  Ik denk dat tereur onderzoeken meer in het geheim gebeuren deze tijd.. maar hier waren 9 op 10 te veel getuigen en vandaar het op het nieuws komt.. want idd we spreken hier wel over een naald in een hooiberg. Allesinds mooi werk

 • Wim Van Den Bergh

  Hoeveel zakjes gaan ze nog vinden?

 • annie smith

  Iemand die springstoffen die gebruikt zijn in maart 2016 naast de sporen legt en dus treinreizigers wil raken heeft geen terroristisch profiel? En is dat onderzoek zo vlug gebeurd? Ik, als treinreiziger vind dit héél raar en onrustwekkend.

 • Pascal Vijnck

  Proficiat aan de instanties... Fijn te horen dat er aan onze veiligheid wordt gewerkt .

 • Koen Ricou

  Misschien was het de bedoeling dat iemand anders de zak zou ophalen.