Verdachte aangehouden die vrouw aanreed en op de vlucht sloeg

De man die maandagavond een 56-jarige vrouw aanreed en daarna vluchtmisdrijf pleegde, is gevat.

Dat bevestigt het parket van Brussel. De vermoedelijke bestuurder, de 20-jarige M.K. werd gearresteerd door de politie. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket.


Burgemeester Clerfayt besliste intussen om 100.000 euro vrij te maken om maatregelen te nemen tegen de gevaarlijke verkeerssituatie. De gemeente wil het geld gebruiken om onder meer extra camera's en snelheidsmeters te plaatsen. "Het budget wordt besteed in een groter plan van de politiezone om de onveiligheid te bestrijden. We overleggen samen met de politie om een precies plan uit te werken." Maar de gemeente benadrukt dat overdreven snelheid verder reikt dan Schaarbeek. "We moeten daarom ook samenwerken met het gewest."

"Goede eerste stap"

"Dat is al een stap in de goede richting", reageert de dochter van het slachtoffer. "Maar zolang de maatregelen niet doorgevoerd worden, is het misschien beter om het zebrapad te mijden." Volgens de dochter verkeert haar moeder nog steeds in shock. "Ze ligt nog in het ziekenhuis, maar is niet langer in levensgevaar."


(VDBS/DCFS)