Veiligheidsagenten leggen opnieuw werk neer: "Geen hinder voor zittingen"

illustratiebeeld: justitiepaleis
Marc Baert illustratiebeeld: justitiepaleis
De veiligheidsagenten van het gerechtsgebouw in Brussel hebben deze voormiddag opnieuw het werk neergelegd. De geplande zittingen in het Brusselse gerechtsgebouw ondervonden geen hinder van de actie, zo laat de woordvoerster van het Gevangeniswezen weten. 

De staking vond plaats van 08.15 uur tot 11.15 uur. "De werkwilligen kregen ondersteuning van de federale politie en politie Brussel, waardoor alle zittingen konden doorgaan."

Promotie

Het veiligheidskorps in Brussel, dat over enkele maanden onder de bevoegdheid komt van Binnenlandse Zaken in plaats van Justitie, vraagt al geruime tijd om promoties te krijgen, waar ze menen recht op te hebben. Omdat de gevraagde opslag geweigerd wordt, gaat het korps regelmatig over tot werkonderbrekingen.

"We willen de opslag krijgen die de ambtenaren zouden krijgen, wanneer ze onder de FOD Justitie waren gebleven", zegt Kosov Muja van de Franstalige christelijke vakbond CSC. "Dit wordt ons nu geweigerd, terwijl we er sinds een jaar recht op hebben."

Overleg

Door de hervorming die minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) sinds december 2015 heeft doorgevoerd vallen de agenten van het veiligheidskorps onder de federale politie. Er hebben al verschillende vergaderingen plaatsgehad over de omstandigheden waarin de overgang moet verlopen, maar er is nog geen akkoord tussen de werknemers en hun nieuwe werkgever.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.