Van Brussel naar Antwerpen? Neem de deelwagen!

Lancering van auto deel systeem Poppy in Antwerpen.
Klaas De Scheirder Lancering van auto deel systeem Poppy in Antwerpen.
Auto- en scooterdeelplatform Poppy strijkt na Antwerpen nu ook neer in Brussel. Je kan voortaan van de ene naar de andere stad rijden en de deelauto daar achter laten zonder extra kosten. Een primeur in België.

De milieuvriendelijke Poppy-wagens vervangen vanaf vandaag de Peugeots 208 van Zipcar in Brussel. De Zipcar-gebruikers worden automatisch lid van Poppy en moeten alleen de Poppy-app downloaden en kunnen met hun Zipcar-gegevens inloggen. In Brussel start Poppy met 100 auto’s: 50 volledig elektrische Volkswagen e-Golfs en 50 hybride Audi A3 g-trons die op aardgas rijden. De komende maanden zal de vloot nog uitbreiden. 

Antwerpen-Brussel, zonder extra kosten

Je kan de wagens zoeken, reserveren en openen via de app. Wie in Brussel een wagen gebruikt, kan hem maximaal 24 uur per beurt gebruiken. Je mag de wagens overal in de stad achterlaten, zonder een parkeerticket te betalen. Als je de wagen niet meer wenst te gebruiken, moet je wel geparkeerd staan binnen een afgebakende zone in het centrum van Antwerpen of Brussel. Binnenkort zal die Poppy-zone ook uitbreiden naar Brussels Airport. “Een eigen wagen bezitten, zou snel verleden tijd moeten worden in steden zoals Brussel. We moeten ons transport, onze wagens, fietsen en steps delen. Ik ben blij dat Poppy deel zal zijn van die toekomst”, aldus Pascal Smet, Brussels minister van Mobiliteit.

Kosten

Poppy vraagt geen inschrijvings-, waarborg-, of abonnementskosten. Je betaalt enkel als je met de auto rijdt. Het kost 0,33 euro per minuut en 0,10 euro als je auto geparkeerd staat en je de reservatie wil behouden. Per dag kan je 90 euro uitrekenen. Ter vergelijking: Zipcar was iets goedkoper met 0,25 euro per minuut en 69 euro per dag. Het onderhoud, opladen of tanken, verzekering en parkeertickets zijn in de prijs inbegrepen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.