Vakbondsafgevaardigden probeerden onderaannemer NMBS om te kopen

BELGA
Twee vakbondsafgevaardigden zijn veroordeeld voor poging tot afpersing bij het bedrijf Business Maintenance & Services, dat door de NMBS werd aangesteld om de treinen op de site van Schaarbeek schoon te maken. Dat schrijft L'Echo. Het ontslag van de twee werfleiders, in 2014, leidde tot een staking, waarop ze overgeplaatst werden naar andere sites.

De twee werden vorige week al veroordeeld voor pogingen tot afpersing met hulp van geweld of bedreigingen. Ze kregen allebei 12 maanden met uitstel en een boete van 3.500 euro.

Nadat BM&S het contract in de wacht sleepte om de treinen schoon te maken in Schaarbeek, gingen de twee vakbondsmensen de verantwoordelijke van het bedrijf opzoeken en eisten ze cash "om verschillende personen om te kopen". Dezelfde vraag stelden ze aan aan consultant die voor BM&S werkte. Ze wilden 12 procent van de BM&S-omzet in Schaarbeek.

Als er niet werd ingegaan op de vraag, zouden ze de gang van zaken op de site verstoren zodat het bedrijf het contract zou verliezen - er liep toen nog een proefperiode. Het bedrijf weigerde te betalen. In augustus 2017 werd BM&S failliet verklaard.
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marc daneels

  Dat moet een vergissing zijn.Vakbondsmensen doen zo iets niet hahaha

 • Rigobert Deleu

  Vakbonden zijn daar heer en meester met grote dank aan de rode politici aan weerszijden van de taalgrens . Beschamend voor een overheidsinstelling en diefstal op grote schaal van de belastingsbetaler .

 • ingrid grieten

  Op alle fakturen naar overheidsinstanties met omschrijving "Diverse werken" "Bijkomende werken" of "Supplementaire werken" is corruptiegeld gemoeit. Zonder corruptiegeld geen overheidsopdrachten, zo simpel is het.

 • Paul Voets

  Er bestaat niets anders bij de NMBS de vakbonden zijn daar baas hé iedere keer als het de vakbonden niet aanstaat,ook al zijn ze zelf schuldig,beginnen ze maar te staken om toch hun zin te krijgen en hun duur betaalde postjes te kunnen houden !

 • paul van de velde

  Zo kennen we de vakbond weer, corruptie ten top. Tijd dat die maffia organisatie's opgedoekt worden.