Vader krijgt kopstoot nadat hij bestuurder aanmaant om trager te rijden in schoolgebied: “Gelukkig waren mijn kindjes al binnen”

Vader Laurent hield er een gebroken neus aan over.
Rv Vader Laurent hield er een gebroken neus aan over.
Een bestuurder heeft dinsdagochtend een vader van twee jonge kinderen in elkaar geslagen, “enkel en alleen omdat ik hem verzocht zijn snelheid aan te passen in de nabijheid van kinderen”, zegt de vader. “Gelukkig waren m’n kinderen al op school en moesten ze niet toekijken hoe hun vader klappen kreeg”, zegt Laurent, die tevens ook de hele verkeerssituatie rond Schaarbeek wil aankaarten.

De feiten vonden plaats om 8.15 uur op het kruispunt van de Pavialaan met de Charles Quintstraat in Brussel, vlak bij Schaarbeek. “Dinsdagochtend bracht ik mijn kinderen te voet naar school. Het viel me meteen op hoe druk het opnieuw was op het kruispunt en ik besprak dit met enkele vrienden, die op dat moment ook hun kinderen naar school brachten. De bestuurders namen niet eens de tijd om goed rond te kijken voor ze het kruispunt overstaken. Taxi’s stonden geparkeerd op de zebrapaden en andere bestuurders begonnen te toeteren omdat het allemaal niet snel genoeg ging. Je voelde de spanning stijgen.”

Gebroken neus

Op dat moment besloot Laurent een korte video te maken van de situatie om die achteraf via sociale media te verspreiden. Even later loopt de vader van twee het zebrapad over, samen met enkele kinderen. “Datzelfde moment zag ik een wagen met volle snelheid op ons afkomen. Ik maakte hem erop attent dat hij zijn snelheid moest aanpassen en tikte even op z’n raam om te praten. Je zit uiteindelijk in een schoolomgeving.”

De bestuurder sloeg de bril van Laurent stuk.
Rv De bestuurder sloeg de bril van Laurent stuk.

Hij stapte uit, snelde naar me toe en gaf me een kopstoot recht op m’n neus. Na het incident vertrok hij opnieuw alsof er niets gebeurd was. Daar stond ik dan, met een gebroken neus en een kapot brilletje. En dat enkel en alleen omdat ik hem verzocht zijn snelheid aan te passen in de nabijheid van kinderen. M’n vrienden en andere ouders waren geshockeerd, nog meer dan ik

Laurent

Maar dat zette kwaad bloed bij de jongeman aan het stuur. “Hij stapte uit, snelde naar me toe en gaf me een kopstoot recht op m’n neus. Na het incident vertrok hij opnieuw alsof er niets gebeurd was. Daar stond ik dan, met een gebroken neus en een kapot brilletje. En dat enkel en alleen omdat ik hem verzocht zijn snelheid aan te passen in de nabijheid van kinderen. M’n vrienden en andere ouders waren geshockeerd, nog meer dan ik.” Laurent besloot om meteen klacht in te dienen bij de politie en ging vervolgens naar het ziekenhuis. “Daar werd ik tien dagen arbeidsongeschikt verklaard. Maar ik vind het veel erger voor de kinderen en ouders die hiervan getuige waren.”

Verkeerssituatie

Volgens Laurent, die een Facebookpost maakte over het incident, is de verkeerssituatie in en rond Schaarbeek levensgevaarlijk. “Elke ochtend vrees ik dat er slachtoffers zullen vallen. Ondanks de vele verzoeken die al zijn gedaan voor het inrichten van een schoolstraat, de veiligheid van het kruispunt en die van de oversteekplaatsen, wordt er nog steeds niets gedaan om zulke situaties te vermijden. Ik heb een heleboel vrienden die ook al agressief werden benaderd in het verkeer.” 

Elke ochtend vrees ik dat er slachtoffers zullen vallen. Ondanks de vele verzoeken die al zijn gedaan voor het inrichten van een schoolstraat, de veiligheid van het kruispunt en die van de oversteekplaatsen, wordt er nog steeds niets gedaan om zulke situaties te vermijden. Ik heb een heleboel vrienden die ook al agressief werden benaderd in het verkeer

Laurent

“Ik wil dat iedereen deze post ziet en dat de politiek hier ook iets aan verandert”, gaat het slachtoffer verder. “Want het had veel erger kunnen aflopen. Daarom zou ik ook graag een gesprek hebben met burgemeester Philippe Close. Dit kan echt niet meer.” In die reactie steunen veel Brusselaars, maar vooral ook Schaarbekenaars, hem. Ook burgercollectief 1030, dat al meerdere malen de verkeerssituatie in Schaarbeek aanklaagde, kreeg de post onder ogen en steunt de man. “We hopen dat deze zaak serieus genomen wordt”, klinkt het bij hen. 

Conversatie

“Burgemeester Close staat zeker open voor een gesprek”, zegt woordvoerster Maïthé Van Rampelbergh. “Uiteraard probeert de burgemeester er alles aan te doen om van Brussel een aangename en leefbare stad te maken. Jammer genoeg zullen er altijd plaatsen zijn waar zich problemen en moeilijkheden voordoen en zetten daarom ook zo veel mogelijk politiemensen in op die plaatsen.”

De politie bekijkt nu welke maatregelen er kunnen genomen worden voor zowel het incident, alsook voor het verkeersaspect. 

kruispunt waar voetganger door autobestuurder werd aangevallen
Mark Baert kruispunt waar voetganger door autobestuurder werd aangevallen
kruispunt waar voetganger door autobestuurder werd aangevallen
Baert Marc kruispunt waar voetganger door autobestuurder werd aangevallen
kruispunt waar voetganger door autobestuurder werd aangevallen
Baert Marc kruispunt waar voetganger door autobestuurder werd aangevallen49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Vandriessche

  Heb het zlf meegemaakt, als er geen aanrijding is kan de politie niets doen. Ze maken dan eigenlijk enkel een melding op, waarmee eigenlijk niets gebeurd. Het is dan woord tegen woord. Maar in dit geval kan het slachtoffer zelf aansprakelijk gemaakt worden wegens het kloppen op de ruit en de domme reactie uitgelokt te hebben. Er bestaat politie in dit land voor vaststellingen te doen. Doch het rechtsysteem loopt spaak.

 • Tina Colpaert

  ohhhhh wat is het toch gezellig wonen in Belgie!

 • Danny Holdensrath

  Hopelijk nummerplaat genoteerd en klacht neergelegd.

 • willem merken

  Heb dat gisteren nog meegemaakt in een fietsstraat in zone 30 op de vesten met een bumperklever achter mij aan en een fietser voor mij. Omdat ik een parkeerplaats zocht op minder dan 100 meter van mijn deur. Het was tijd voor het gebed.

 • Sobek Wessels

  Dat eventjes tikken op de Ruit zal wel Kloppen op de Ruit zijn geweest ? Wie is er dan eerst geweest met agressie ? Je weet als je in en rond Brussel woont dat je je beter niet gaat moeien er lopen daar zotten met een kort lontje genoeg rond die voor niets terug deinzen ? Er moet dringend Veel Meer Politie Tussen het verkeer liefst met annonieme wagens die de ganse dag niets anders doen dan controles ?