Union krijgt vernieuwd stadion

Nu de Brusselse voetbalploeg Union gepromoveerd is, horen ze ook te voetballen op een waardig speelveld. Daarom krijgt hun Joseph Mariënstadion eind 2017 een stevige opknapbeurt. Prijskaartje: 4 miljoen euro.

Het stadion zal twee nieuwe tribunes bijkrijgen en moderne verlichting. Daarnaast komt er een vernieuwd bureau voor politiediensten en een nieuwe medische post. Zodra de verbouwingen, die in totaal 4,2 miljoen euro zullen opslorpen, afgerond zijn, kan de club eindelijk terugkeren naar hun eigen stadion. Zowel de club als hun supporters kijken uit naar die hereniging. "Want niet alleen de toekomst van de club is onlosmakelijk verbonden aan het stadion, ook de toekomst van de jeugdacademie", zegt burgemeester Picqué, erevoorzitter van Union. Jaarlijks vinden meer dan 500 jeugdspelers onderdak bij de club uit Sint-Gillis.


Union moet dit seizoen in het Koning Boudewijnstadion spelen, want als profclub voldoet het huidige stadion niet aan de gepaste licentievoorwaarden.


De voetbalploeg zal de kosten niet zelf hoeven dragen, het Brusselse Gewest trekt 2,4 miljoen euro uit om de verbouwingen te financieren. "Een iconische club als Union moet kunnen spelen in een historische stadion", zegt staatssecretaris voor Gemeentelijke Sportinfrastructuur Fadila Laanan. "De club lokt supporters uit alle hoeken naar Brussel en werkt zo mee aan het imago van de stad." (DCFS)