Ukkel gaat voor ‘langste tafel ter wereld’

De Vanderkinderestraat in Ukkel
PHOTO NEWS De Vanderkinderestraat in Ukkel
Een Ukkelse handelsvereniging zal op autoloze zondag de langste picknicktafel ter wereld bouwen. Die zal 480 meter lang zijn en plaats bieden aan maar liefst 1.549 genodigden. “Guinness World Records werd alvast verwittigd.”

De locatie van de tafel zal opgebouwd worden in de Vanderkinderestraat, tussen de Waterloosesteenweg en de Gabriellestraat. Hoewel de initiatiefnemers nog slechts enkele maanden tijd hebben om alles te organiseren – autoloze zondag valt dit jaar op 22 september 2019 –, zetten ze zich volop in om het wereldrecord van de langste tafel ter wereld te verbreken. “Guiness World Records werd alvast verwittigd,” klinkt het.

“Ons doel is beweging te brengen in onze wijk,” zegt Benjamin Beugoms, voorzitter van de Ukkelse handelsvereniging Le Quartier des Artisans. “Wij dragen bij aan onze wijk, maar genieten zelden van de evenementen die hier georganiseerd worden. Daarom hebben we besloten om dit soort activiteiten op poten te zetten die een invloed hebben op ons en onze klanten.” Het reserveringssysteem om deel te kunnen nemen aan dit evenement wordt binnenkort geopend: dan kunnen geïnteresseerden hun maaltjd bestellen en hun plaats selecteren aan de grootste tafel ter wereld.

Opvallend: drie jaar geleden stond de langste picknicktafel ter wereld ook al in onze regio. Vijfhonderd mensen schoven toen in de plantentuin van Meise aan aan een tafel van 300 meter. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.