Uitbater vernielt eigen café

De ravage in het café is groot.
Foto Marc Baert De ravage in het café is groot.
Ingeslagen ruiten, afgerukte houten panelen van de toog en rondgesmeten cement op de muren. Er is lelijk huisgehouden in café Bamboo Bar&Lounge in Sint-Gillis. De dader is de uitbater van het café zelf.

"Alles is kort en klein geslagen door de café-uitbater", briest Riviera Milia, zus van de eigenares van het gebouw. "Hij betaalde al maanden zijn huur niet, dus besliste de rechter hem eruit te zetten. Daar was hij zo kwaad om, dat hij maandagnacht de boel heeft vernield. De wc's in de kelder zijn stukgeslagen en de deuren uit hun hengels gerukt. Maar het ergste van al is dat de politie geen actie heeft ondernomen."


Bovenbuur Henri had nochtans de politie opgebeld, omdat hij kabaal had gehoord. "Ik hoorde glas breken en wist dat er iets niet pluis was. Dus verwittigde ik de politie", getuigt Henri. Volgens Riviera en Henri lieten de agenten de man zijn gang gaan, zogezegd omdat hij aan het verhuizen was."


Er is inderdaad een intern onderzoek gestart naar de agenten die ter plaatse gingen", zegt woordvoerster Dorothé Crayste. "Ook voor het incident zelf loopt een gerechtelijk onderzoek, maar meer kunnen we er niet over zeggen." (DCFS)