Uber lanceert 500 elektrische deelfietsen in Brussel

Je hebt ze misschien al gespot, de nieuwe elektrische fietsen van Uber. Sinds donderdagochtend is er op de Uber-app een keuze tussen de klassieke auto of een feloranje fiets. Momenteel zijn er 500 van die JUMP-fietsen in de stad. Voor de lancering zijn de fietsen de komende vier dagen, de eerste 20 minuten gratis.

Tussen alle verschillende elektrische deelsteps die de voorbije maanden uit de lucht kwamen vallen, lanceerde Uber donderdag ook een elektrische fiets. De nieuwe JUMP-fiets moet een makkelijke, betaalbare en milieuvriendelijke optie worden op de Uber app. Uber heeft als missie om verschillende vervoersmogelijkheden aan te bieden. Ze willen de gebruikers zo efficiënt mogelijk van punt A naar punt B brengen.

Werking

Momenteel zijn er 500 fietsen in de stad, maar in de toekomst zouden er, afhankelijk van de populariteit, meer kunnen komen. De elektrische fietsen hebben net zoals deelsteps geen vaste staanplaats. Je kan ze dus overal achterlaten. Ze kunnen een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur bereiken en een volledig opgeladen batterij kan 34 kilometer meegaan. Die batterij is uitneembaar en wordt regelmatig opgeladen door de mensen van Uber. “We doen zelf rondjes met een elektrische bakfiets om de batterijen te vervangen,” zegt hoofdmanager van JUMP, Nikolaas Van de Loock. “En de batterijen worden opgeladen met groene stroom.”

Er is een zone afgebakend als je de Uber-app opent. Als je buiten die zone fietst, dan krijg je een melding. “Dat mag op zich, maar je moet die dan wel terug parkeren binnen de toegelaten zone,” zegt Van de Loock. De gemeenten waar je de fiets moet achterlaten zijn Brussel-Stad, Sint-Gillis, Elsene, Etterbeek, Sint-Joost-ten-Noode en Schaarbeek.

Prijs

Het kost één euro om de fiets te ontgrendelen, daarna betaal je 15 eurocent per minuut. Dit is ongeveer dezelfde prijs als een deelstep. Voor de lancering, zijn de elektrische fietsen, tot zondag, de eerste 20 minuten gratis en dit per traject. Je kan dus ook meermaals gratis fietsen op een dag.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.