Exclusief voor abonnees

Tweelingbroers door elkaar gehaald na overlijden: “Mijn oom leefde nog, maar zijn ‘nabestaanden’ kregen wel bericht dat hij dood was”

Peggy De Cock verloor onlangs haar vader Jean De Cock, maar door een vergissing werd ook diens tweelingbroer Joseph dood verklaard.
Photo News Peggy De Cock verloor onlangs haar vader Jean De Cock, maar door een vergissing werd ook diens tweelingbroer Joseph dood verklaard.
Een identieke tweeling uit Ganshoren is het slachtoffer geworden van een tragische persoonsverwarring. Na het overlijden van een van hen, kreeg zijn broer plots brieven die gericht waren aan zijn nabestaanden. Ook zijn bankrekeningen werden ei zo na geblokkeerd. “We willen weten hoe dit kon gebeuren en we verwachten excuses”, zegt de dochter van de overleden broer.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DIRK RASSCHAERT

  Ik belde om de identiteitskaart als verloren op te geven (cardstop). Verbazing dat ik later een bericht kreeg dat ik mij moest aanbieden om mijn nieuwe ID aan te vragen. Heb voet bij stuk gehouden en heb mijn nieuwe ID toch gratis gekregen. Fout lag "in Brussel" !?

 • Luc Desmet

  Waarom zijn we zo hard geworden voor elkaar? Voor elke fout een krantenartikel en boze commentaren. Zijn jullie perfect? Ik geloof er niets van.

 • Cindy Moelans

  Ik ben zelf van een tweeling , heb zo ook problemen gehad doordat men in het gemeentehuis het rijksregisternummer (begint met geboortedatum dus valt niet op )van mijn zus op mijn pas hadden gezet .

 • Patrick De Potter

  Ik heb dit ook meegemaakt ,3x in 2 weken, rekening geblokkeerd wegens nalatenschap.en dit door persoonsverwisseling.

 • Paul Philippaerts

  Door de computer worden gegevens opgeslagen en tot in der treure herhaald en onthouden. Eens fout ingegeven blijft dat zich dan ook nog eens herhalen. Proximus maakt een aansluiting op mijn nieuw adres en ze sturen de rekening naar een adres waar ik al 30 jaar niet meer woon.