Twee verdachten aangehouden na reeks inbraken

Illustratie politie
Bollen Illustratie politie
In Sint-Agatha-Berchem zijn twee mannen aangehouden op verdenking van drie inbraken in dezelfde nacht. 

Een buurtbewoner meldde zondag een inbraak in de kantoren van een firma in de Koning Albertlaan. De getuige zag hoe de verdachten uit een stukgeslagen raam kropen en vervolgens wegvluchtten in een auto. 

Een half uur later liep er opnieuw een melding binnen bij de politie van Brussel-West, dit keer van een inbraak in een kapsalon in de Basilieklaan. Opnieuw werden de ramen stukgeslagen en opnieuw vluchtten de verdachten weg in een wagen. De werkwijze was dus dezelfde als die bij de inbraak in de Koning Albertlaan. 

Later die nacht kon de politie het voertuig samen met de twee verdachten onderscheppen. Bij een fouille vonden de agenten, naast de spullen die op de twee locaties in Sint-Agatha-Berchem werden gestolen, ook meerdere kastickets terug van een apotheek uit Jemeppe in Namen. Uit contact met de Naamse politiediensten bleek dat er ook daar dezelfde nacht was ingebroken. 

Geen onbekenden

Volgens het Brussels parket is het niet de eerste keer dat de verdachten in aanraking komen met het gerecht. Een van hen werd onder elektronisch toezicht geplaatst. Ze werden maandag allebei onder aanhoudingsmandaat geplaatst. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.