Twee oude treinwagons in brand op rangeerspoor in Schaarbeek: treinverkeer kan hervatten

(archieffoto)
BELGA (archieffoto)
In Schaarbeek kan het treinverkeer op alle sporen hervatten. Dat meldt Infrabel, de infrastructuurbeheerder van de Belgische spoorwegen. Het treinverkeer richting Antwerpen en Leuven ondervond sinds 21 uur heel wat hinder door een brand in twee oude treinwagons in het rangeerstation van Schaarbeek. Die brand is intussen zo goed als volledig geblust.

Het vuur in beide afgedankte wagens brak omstreeks 21 uur uit. Omwille van de rookontwikkeling en om de bluswerken veilig te laten verlopen, werd het treinverkeer een klein half uur volledig onderbroken op alle lijnen van en naar Antwerpen en Leuven. Nadien kon het verkeer op enkele sporen hernemen maar bleven de lijnen lijnen 25 en 27 naar Antwerpen en de lijn 36 naar Leuven onderbroken.

Kort na 22 uur gaf de Brusselse brandweer groen licht om het treinverkeer ook op die sporen te laten hernemen. Volgens Infrabel zijn er nog gevolgvertragingen mogelijk maar zou alle hinder tegen de ochtendspits moeten opgelost zijn. 

Over de juiste oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.