Twee mannen opgepakt met bestelwagen vol gestolen steps

Steps in het centrum van Brussel.
Baert Marc Steps in het centrum van Brussel.
De politie heeft zondagochtend twee mannen opgepakt die een 20-tal gestolen elektrische steps vervoerden. Het parket heeft een onderzoek geopend voor diefstal en bendevorming.

De twee mannen werden zondagvoormiddag tegengehouden door de politie. Ze reden rond met een bestelwagen waarin een 20-tal elektrische deelsteps van het bedrijf Wind staken. Die waren kort voordien gestolen in de omgeving van de Elsensesteenweg en het Stefaniaplein. De waarde van de gestolen steps zou meerdere tienduizenden euro bedragen.

Beide mannen, C.M. en B.Y., allebei geboren in 1991, zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Volgens het parket zouden dergelijke diefstallen zich al eerder hebben voorgedaan, onder meer in Frankrijk.

Wind is een van de aanbieders van deelsteps in Brussel. De firma ging pas deze maand van start met werken en heeft ongeveer 500 steps in dienst. De steps zijn alleen te krijgen in het centrum van de stad en in Elsene, Sint-Gillis, Sint-Joost-ten-Node en de Europese wijk. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy Keulier

  Joske, als je ze in een gesloten container zet, dan mag je er nog 20 trackers ophangen.

 • Joske Zeeuw

  Zeer intelligent om iets te stelen waar een ingebouwde tracker inzit.

 • Pablo Hernandez

  Het hoeft maar een paar euro op te brengen of het is al de moeite om te stelen.

 • Eric De landtsheer

  steelsteps

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Natuurlijk worden die gestolen, wat hadden ze anders gedacht. Letterlijk alles wat niet te heet of te zwaar is wordt gestolen.