Twee jagers opgepakt die onder invloed én op privéterrein vier ganzen en zeven kuikens doodden

zonienwoud.be
De lokale politie van de zone Marlow (Ukkel/Watermaal-Bosvoorde-Oudergem) heeft zaterdagnamiddag twee jagers betrapt die die dag al elf ganzen hadden gedood. Dat schrijft de Franstalige krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door korpschef Michel Deraemaeker. 

Het was een buurtbewoonster die rond 13 uur een aantal luide knallen hoorde in Ukkel, vlak bij het Zoniënwoud. Eens ter plaatse stuitte de lokale politie op twee mannen, een vijftiger en een zestiger, die op een privéterrein vier volwassen ganzen en zeven kuikens hadden neergeschoten. 

De politie besliste daarop het duo te onderwerpen aan een alcoholcontrole. En van hen verzette zich daarbij. Uit de resultaten bleken de twee, zoals werd vermoed, onder invloed te zijn van alcohol. De jagers werden vervolgens bestuurlijk aangehouden en zullen later nog verhoord worden. 

Volgens de politie werd er proces-verbaal opgesteld. De twee riskeren hun jachtvergunning te verliezen. Leefmilieu Brussel zou ook processen-verbaal opstellen over de inbreuken op het jachtverbod.