Twee gewonden bij schietpartij

Bij een schietpartij in de Marollenwijk is zondagavond een 24-jarige jongeman zwaargewond geraakt. Een ander slachtoffer raakte lichtgewond. Mogelijk gaat het om een afrekening in het criminele milieu.

De feiten speelden zich af in de Menslievendheidstraat, waar omstreeks 23.15 uur een groepje jongeren op de stoep voor een huis rondhing. Plots dook een ander groepje jongeren op, die duidelijk uit waren op een gevecht. Tijdens de knokpartij liep een 19-jarige onruststoker een huis binnen, om terug te keren met een vuurwapen. "Hij schoot meerdere keren op de leden van het eerste groepje", aldus Denis Goeman van het Brusselse parket. "De tweede groep is vervolgens in een auto gestapt, en gevlucht richting Blaesstraat."

Geraakt in arm en bil

S.E-B. (24), een van de slachtoffers, werd geraakt in zijn arm en bil. "Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar", aldus nog Goeman. De 19-jarige A.E-B. raakte lichtgewond.


Twee vermoedelijke daders, allebei ook slechts 19 jaar oud, konden geïdentificeerd worden. Zij werden opgepakt en aangehouden op verdenking van poging tot moord. Er werd ook een huiszoeking uitgevoerd in het gebouw waar het wapen gehaald werd. Daar werden verdovende middelen gevonden, alsook materiaal om drugs te verkopen. (SRB)