Triest: vandalen steken kerststal in brand

De brandweer moest de stal blussen.
Baert Marc De brandweer moest de stal blussen.
De kerststal op het Eugène Keymplein in Watermaal-Bosvoorde is in de nacht van vrijdag op zaterdag volledig afgebrand. Volgens burgemeester Olivier Deleuze (Ecolo) is er sprake van vandalisme.

De brandweer werd rond 03.15 uur opgeroepen voor de brand, maar kon de kerststal niet meer redden. Alleen een deel van de structuur bleef nog over nadat het vuur zijn werk had gedaan. Volgens burgemeester Deleurze is er alvast kwaad opzet in het spel. “De stal werd in brand gestoken”, zegt hij in een mededeling op Facebook. “Ik betreur deze daad ten zeerste. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen bij de brand.”

Volgens de eerste vaststellingen van de politie gaat het om brandstichting, maar werden er nog geen sporen van brandversnellers gevonden. Voor de brandweer ter plaatse kwam, werden er drie mensen gesignaleerd rond de kerststal. De stal zelf zal niet vervangen worden.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • joachim albert

    Kwajongensstreken, wacht met oudjaar, zal hete nacht worden. Erger dan de andere jaren. Momenteel is het te kalm in Brussel... ze maken zich klaar. Het wordt opletten geblazen, vooral voor jonge meisjes en adolescenten in het algemeen. En voor brandweer en politie, die gaan zeker aangevallen worden. Door jongeren die geen kansen krijgen. Dit is een voorspelling van mijnentwege. Misschien ook niet maar vrees het ergste.

  • Alain Terrieur

    Elk jaar gaat er wel ergens een kerststal in de fik en/of worden de beelden gestolen of vernield. Triestig.