Trein staat bijna twee uur stil tussen Schaarbeek en Diegem

De trein werd met een hulplocomotief naar Schaarbeek gebracht.
Marc Baert De trein werd met een hulplocomotief naar Schaarbeek gebracht.
Een passagierstrein van de NMBS met zo’n 200 mensen aan boord heeft woensdagavond bijna twee uur stil gestaan door een panne. Uiteindelijk kon de trein naar Schaarbeek gebracht worden, waar de passagiers hun reis konden verderzetten.

De panne ontstond om 18 uur door schade aan de bovenleiding. “Mogelijk veroorzaakt door de hitte”, zegt Infrabel-woordvoerder thomas Baeken. “Daardoor stond de trein om 18 uur stil tussen Diegem en Schaarbeek.”

Aan boord van de trein zaten zo’n 200 mensen. Zij konden om veiligheidsredenen de trein niet verlaten.

De defecte trein werd uiteindelijk op sleeptouw genomen door een hulplocomotief. Zo arriveerden de reizigers rond 20 uur in het station v an Schaarbeek. Daar konden ze hun reis verderzetten.

Door de schade aan de bovenleiding was het treinverkeer tussen Vilvoorde en Schaarbeek even onderbroken.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marie Van Damme

    Dateren die veiligheidsvoorschriften uit de jaren 50 of zo? Jammer genoeg zal er eerst iets ernstig moeten gebeuren voor er iets zal veranderen aan die idiote maatregel.