Tovereik verwelkomt 42 kinderen

Baert Marc
Het nieuwe kinderdagverblijf Tovereik heeft de deuren geopend. Vandaag worden de eerste kindjes verwelkomd. Er is plaats voor 42 baby's en peuters.

Het 445 vierkante meter grote kinderdagverblijf Tovereik opent zijn deuren in de gloednieuwe vleugel van het woonzorgcentrum Zoniën. Daarmee wil het OCMW en Partena Kinderopvang de zoektocht naar opvang voor vele jonge gezinnen makkelijker maken. "Tervuren kampt met gigantische wachtlijsten Met de uitbreiding van het woonzorgcentrum zagen we een mooie kans om op de gelijkvloerse verdieping een kinderdagverblijf te bouwen", zegt Jolijn Bosseloo, diensthoofd van het woonzorgcentrum.

Van elkaar leren

Tovereik ontvangt de eerste maanden 24 kinderen, om later door te groeien naar de maximale bezetting. "Omdat we zoveel inschrijvingen ontvingen, zullen we vanaf januari al 36 kindjes verwelkomen. In onze opvang laten we kinderen van alle leeftijdsgroepen met elkaar spelen, zonder onderverdelingen in leeftijdscategoriën. Zo leren ze van elkaar."


Inwoners uit Tervuren krijgen voorrang in het kinderdagverblijf, dat werkt aan een dagprijs van 28 euro. Op termijn wordt gestreefd naar subsidies die toelaten om een dagprijs te vragen die afhankelijk is van het inkomen van de ouders. "Tovereik is een uitzonderlijk mooie opvang geworden, in een groene en rustige omgeving en is bovendien vlot bereikbaar", zegt Jolijn Bosseloo nog.


(DCFS)