Toverbos krijgt opknapbeurt

De speeltuin in het Scherdemaalpark kreeg onder meer een opgefriste glijbaan, nieuwe speelhuisjes en enkele hobbelpaardjes.
Foto Baert De speeltuin in het Scherdemaalpark kreeg onder meer een opgefriste glijbaan, nieuwe speelhuisjes en enkele hobbelpaardjes.
De speeltuin in het Scherdemaalpark in Anderlecht heeft onlangs een grondige opknapbeurt gekregen en is omgevormd tot een Toverbos. Sinds deze week kan er opnieuw in gespeeld worden.

Het oude speelterrein in het midden van het Scherdemaalpark werd in 2004 gebouwd en werd zeer intensief gebruikt, onder andere door drie omliggende scholen en de kinderen uit de wijk. Het was stilaan aan vernieuwing toe en werd daarom onder handen genomen. Het speelterrein bleef volledig omheind met een haag en een hek. Daarnaast werden opvangzones in synthetisch gras voorzien en kwamen er nieuwe speeltoestellen voor kinderen van 1 tot 15 jaar.


Het speelterrein biedt plaats voor zo'n 150 kinderen en ook andersvaliden kunnen er gebruik van maken. Het speelterrein is een Toverbos geworden en heeft een groot centraal multifunctioneel speeltoestel, een kasteel, verschillende veerwipjes, een boom om in te klimmen en een burcht met schuifaf. (AMG)