Tot 40 maanden cel voor Tiguan-bende

Brussels justitiepaleis, waar de bende veroordeeld werd
Baert Marc Brussels justitiepaleis, waar de bende veroordeeld werd
Vijf mannen die meer dan 20 Volkswagens Tiguan gestolen hebben zijn veroordeeld tot celstraffen van 15 tot 40 maanden cel. 

Eind 2017 en begin 2018 was er in en rond Brussel sprake van een heuse diefstallenplaag van Volkswagen Tiguans. De speurders waren er al snel van overtuigd dat het om een heuse ‘Tiguanbende’ ging. In de buurt van de diefstallen doken vaak dezelfde huurwagens op. Deze wagens bleken bovendien telkens gehuurd te worden door de broers B. Uit telefonie-onderzoek bleek dat ‘toevallig’ hun gsm-nummers opdoken in dezelfde buurten als waar de diefstallen werden gepleegd. Daarnaast werden hun nummers én de huurwagens gelokaliseerd in Antwerpen, waar de gestolen voertuigen heen werden gebracht. Veel aanwijzingen, maar het laatste puzzelstukje werd pas In november 2018 gelegd. Toen werden de twee broers betrapt toen ze probeerden de autodocumenten van een Tiguan te stelen.

Genoeg bewijzen

Al deze elementen volstonden om over te gaan tot verschillende huiszoekingen. In hun woningen en in hun garage werden sleutels aangetroffen waarmee auto’s van het merk Volkswagen konden geopend worden.”Deze twee broers stonden aan het hoofd van een criminele organisatie”, aldus het openbaar ministerie.  Volgens de verdediging beschikte het parket slechts over zeer weinig bewijzen om zijn beschuldigingen hard te maken, maar in de ogen van de Brusselse correctionele rechtbank waren die bewijzen meer dan voldoende.Beide broers werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van 37 en 40 maanden, terwijl vier andere bendeleden celstraffen van 15 maanden en 2 jaar kregen. Twee van hen waren in een Italiaanse haven opgepakt met een gestolen Tiguan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.