Tot 37 maanden cel voor gauwdieven die stations onveilig maakten

Ook aan Brussel Noord sloegen ze toe
Baert Marc Ook aan Brussel Noord sloegen ze toe
Een kwartet gauwdieven is veroordeeld tot celstraffen van 12 tot 37 maanden. De vier hadden tussen februari 2018 en februari 2019 de treinstations en de omgeving van verschillende hotels in Brussel onveilig gemaakt. 

De beklaagden werden voor tien feiten veroordeeld maar de kans is groot dat ze er nog meer op hun kerfstok hebben. Het viertal hing meestal rond in de Brusselse treinstations of aan toeristenhotels in het centrum en ging er daar steevast vandoor met reistassen of rugzakken van toeristen of treinreizigers.

Zo stapten ze in april 2018 in Brussel Noord met z’n drieën op een trein, waar elk van hen een rugzak meegriste, om vervolgens in allerijl de trein opnieuw te verlaten alvorens die zijn deuren sloot. Een drietal dagen later stal één van hen in het Ibis-hotel een rugzak van een toerist, waarin een iPad stak. Die iPad kon door de politie getraceerd worden tot in een café, waar de agenten de verdachte aantroffen. Die bleek ook nog in het bezit van de identiteitsdocumenten en een geldsom die aan het slachtoffer toebehoorden.

Bij zowat alle feiten waarvoor het viertal terechtstond, waren ze ook gefilmd door bewakingscamera’s. De politie kon hen op basis daarvan identificeren, aangezien de vier bij de politiediensten maar al te goed gekend waren. Een vijfde man die vervolgd werd kreeg de vrijspraak.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.