Toeristische paardenkoetsen blijven op stal door hitte

illustratie
redactie illustratie
Toeristen zullen vandaag de stad niet kunnen bezoeken vanuit een paardenkoets. Brussels schepen van economische zaken Fabian Maingain (DéFI) heeft het vervoer van mensen per koets opgeschort. Bij deze hittegolf wordt het welzijn van de dieren vooropgesteld. Het verbod wordt na een evaluatie mogelijk verlengd.

De situatie wordt dagelijks opgevolgd en dus blijven de paarden die toeristen per koets de historische binnenstad laten ontdekken mogelijk ook binnen in de komende dagen van de hittegolf. “De aankondiging van het eerste tropische weer van het seizoen bevestigde de noodzaak en de urgentie om de paarden die koetsen door de stad trekken te beschermen”, legt schepen Maingain uit.

De beslissing werd genomen in samenspraak met Thibaut Dantine, de uitbater van de Koetsen van Brussel. “Tijdens deze hittegolf moet de prioriteit worden gegeven aan het dierenwelzijn en de dagelijkse verhoogde waakzaamheid waarbij men in real time rekening houdt met de warmte, wind en luchtvochtigheid”, stelt Dantine.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.