Toerist met bruut geweld overvallen: dader riskeert 24 maanden cel

Photo News
Een man die in het centrum van Brussel op gewelddadige wijze een toerist overviel, riskeert een celstraf van 24 maanden. Bovendien vroeg het Brusselse parket een bijkomende gevangenisstraf van 3 maanden omdat de man, H.A., illegaal in België verbleef. Zelf kwam hij niet opdagen voor zijn proces.

De toerist was begin dit jaar op wandel in het Brusselse stadscentrum toen hij werd aangesproken door twee mannen. Terwijl hij hen te woord stond, greep één van beide mannen hem plots vast, waarna de toerist verschillende klappen kreeg. De twee overvallers gingen er uiteindelijk vandoor met de smartphone van hun slachtoffer. Die stapte naar de politie, waarna een patrouille de omgeving van de feiten doorzocht. Daarbij stootten de agenten op een man die beantwoordde aan de persoonsbeschrijving van één van de overvallers. Die man, H.A., werd ingerekend en nadien door de toerist ook formeel herkend.

Het Brusselse parket besloot hem meteen te dagvaarden en eiste donderdag een gevangenisstraf van 24 maanden voor de gewelddadige overval, en een bijkomende gevangenisstraf van 3 maanden omdat H.A. illegaal in België bleek te verblijven.H.A. zelf liet verstek gaan. Uitspraak op 11 juni.