Tijdelijke bushalte van De Lijn op de Vooruitgangstraat mag er niet zijn

De Lijn bussen niet welkom op de Vooruitgangstraat
BELGA De Lijn bussen niet welkom op de Vooruitgangstraat
De tijdelijke buspalen van De Lijn op de Vooruitgangstraat worden verwijderd. Volgens Burgemeester van Schaarbeek Bernard Clerfayt (DéFI), hebben vrijwilligers het Noordstation opgekuist en is er geen reden meer om daar niet te stoppen.

Burgemeester van Sint-Joost, waar de Vooruitgangstraat ligt, Emir Kir (PS), was vorige week al niet te spreken over het het feit dat De Lijn, zonder samenspraak de bushalte verhuisde. Volgens Kir staan bussen er nu op busstroken, wat wettelijk niet mag en veroorzaakt dit ‘enorme mobiliteit- en veiligheidsproblemen.’ Bovendien zegt burgemeester van Schaarbeek Clerfayt dat er na de kuisactie van vrijwilligers afgelopen vrijdag geen overlast meer is. 

Marcel Conters van de socialistische vakbond ACOD is furieus over de beslissing. “Er is structureel niets aangepakt aan de catacombe van het Noordstation. We hebben nochtans gevraagd om met Maggie De Block te overleggen, maar dat is ons geweigerd.” De vakbond houdt het been stijf. “Onze chauffeurs zien het absoluut niet zitten om terug te keren onder het Noordstation. Als we niet welkom zijn op de Vooruitgangstraat, dan zullen we enkel stoppen tot aan de grote metrostations.”

De directie van De Lijn laat nog weten dat de bussen morgen op de Vooruitgangstraat mogen blijven tot er een nieuwe oplossing is.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.