Tientallen bierbakken blokkeren toegang Vlaams parlement

MC
Tientallen bakken bier, gevuld met Filou, werden vanochtend pal voor de deur van het Vlaams parlement in Brussel neergepoot. Het ging om een ludieke actie van brouwerij Van Honsebrouck in Izegem.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Zoals bij een huwelijk vaak de woning van het pasgetrouwde koppel wordt versierd (lees: geblokkeerd), zo werd deze morgen in alle vroegte ook de toegang tot het Vlaams parlement in de Brusselse Hertogstraat opgeluisterd (lees: versperd).

Aanleiding voor de bierstunt is de deal die werd beklonken tussen N-VA, CD&V en Open Vld, waardoor de nieuwe Vlaamse regering gisteren officieel uit de startblokken kon schieten.

“Na wat gebeuk links en rechts kwamen ze toch tot een akkoord. Daarom gaven ze elkaar gisteren vol liefde het jawoord! Ge-filou-citeerd met jullie Vlaamse huwelijk N-VA, CD&V, Open Vld!” luidt de boodschap van Van Honsebrouck.

(Lees verder onder de foto)

Bierstunt aan Vlaams parlement.
MC Bierstunt aan Vlaams parlement.

Een originele actie, maar het is niet voor het eerst dat een brouwerij zich roert op het politieke toneel. Deze zomer zette InBev zichzelf nog in de kijker bij de federale onderhandelingen. Belgiës grootste multinational liet toen rode bakken bier leveren aan N-VA, en gele bakken aan de PS.

LEES OOK. Bier voor Bart en Elio niet zo onschuldig: waarom AB InBev zich moeit met regeringsvorming

Inbev laat gele bakken leveren bij PS.
RV Inbev laat gele bakken leveren bij PS.
Inbev laat rode bierbakken leveren bij N-VA.
RV Inbev laat rode bierbakken leveren bij N-VA.28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Boris Vandenbroele

  Dat ze heel die regering eens opdoeken. Wij gaan wel hele dagen belastingen betalen en dat bier is niet te zuipen. Geef mij maar een Duvel. Schol!

 • Hans Mannaerts

  Mario vermeersch, ik denk dat jij nog zou verschieten hoeveel zo een bedrijf elke maand aan de schatkist moet doorstorten. Dat ze trucks gebruiken om de vennootschapsbelasting laag te houden wil niet zeggen dat er op andere manieren geen geld naar de staatskas vloeit.

 • mario vermeersch

  Is een bedrijf die 0 euro belasting betaalt,dus zullen ze niet van wakker liggen van een paar duizend euro weg te schenken in bier.

 • Chris Van Wesemael

  Die van FILOU zijn verDUVELD goed bezig :)

 • Roger Rymen

  Bakken bier ... past wonderwel bij het beeld van de dronken politieker ...