Tien passagiers en bestuurder gewond bij tramontsporing in Schaarbeek

Ontspoorde tram in Schaarbeek.
Baert Marc Ontspoorde tram in Schaarbeek.
In de Brusselse gemeente Schaarbeek is zondagmiddag een tram ontspoord. Daarbij geraakten tien passagiers en de bestuurder lichtgewond. Vijf mensen werden afgevoerd naar het ziekenhuis. De tram ramde na de ontsporing de gevel van een computerzaak.

De tram van lijn 62 ontspoorde zondagmiddag omstreeks 16.30 uur op de kruising van de Rogierlaan met de Paleizenstraat in Schaarbeek. De bestuurder verkeerde in shock en werd naar het ziekenhuis gebracht. “Tien passagiers liepen ook verwondingen op”, zegt Schaarbeeks waarnemend burgemeester Cécile Jodogne. “Vijf van hen werden afgevoerd naar het ziekenhuis. De andere vijf waren voornamelijk in shock en werden ter plaatse behandeld.”

Nadat de tram ontspoorde, knalde hij tegen de gevel van een gebouw waarin een computerzaak en enkele appartementen gevestigd zijn. “De brandweer heeft uit voorzorg gevraagd om het gebouw te ondersteunen, al zouden er op het eerste gezicht geen stabiliteitsproblemen zijn”, zegt Audrey Dereymaeker, woordvoerster van de politiezone Brussel-Noord.

Ondertussen heeft burgemeester Jodogne bevestigd dat er geen stabiliteitsproblemen zijn. “De bewoners van de flats op de bovenste verdiepingen mogen hun appartement opnieuw betreden”, klinkt het. “Uit onderzoek blijkt ook dat er geen andere voertuigen bij betrokken waren. De exacte omstandigheden van de ontsporing zullen nog onderzocht worden.”

Door het ongeval waren tramlijnen 25, 62 en 93 onderbroken.

De gevel van een gebouw geraakte beschadigd door de ontspoorde tram.
Baert Marc De gevel van een gebouw geraakte beschadigd door de ontspoorde tram.