Exclusief voor abonnees

Thibauld woont in opvangtehuis omdat hij homo is: “Thuis mocht ik zelfs geen douche meer nemen”

Thibauld verblijft in het opvangcentrum voor holebi's.
Baert Marc Thibauld verblijft in het opvangcentrum voor holebi's.
Jongeren die op straat belanden door hun geaardheid, het blijft een probleem. Daarom werd een jaar geleden in Brussel een speciaal opvangtehuis opgericht voor holebi’s en transgenders. Een jaar later maakt Thibauld Sollier (21), een van de eerste inwoners, zich klaar om het huis te verlaten. “Thuis blijven, ging echt niet meer en dan sta je ineens op straat, zonder idee waarnaartoe.”

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf peeters

  Zou het niet kunnen dat de ouders het moe zijn "hotel mama" te spelen ,tegenwoordig zo wat een gewoonte geworden ,ze willen niet meer zelfstandig gaan wonen en zolang ze alles onder hun dierbaar achterste geschoven worden blijven ze zitten ,denk dat de ouders het achterna lopen een beetje beu zijn.

 • CATHARINA GOORVAERTS

  Wat erg . Ik hoop dat de ouders tot het besef komen welk verdriet zijn hun zoon en zichzelf hebben aangedaan door zo te reageren . Ik wens de jonge man het allerbeste toe .

 • Mathias Van Herck

  Thibaud. Kop op. Ooit komen ze tot het besef thuis. Laat je niet doen werk hard en je gaat zien dat je er wel geraakt. Er is niks mis met uw geaardheid. Als een van mijn kinderen zo is ok. Een verrijking in het leven. Ik zal ze even graag blijven zien. Dat maakt mij niet uit. Als ze maar gelukkig zijn. Daar gaat het toch om.

 • Willy Buisman

  Ik hoop dat je je weg vind.. heel veel succes !

 • Jan De Maeyer

  Dit vind ik nu eens kei erg voor deze jongen.