Technoclub Fuse blaast 25 kaarsjes uit met groot feest in Paleis 12

Begin dit jaar organiseerde de Fuse nog een rave voor de opening van de Hallepoorttunel.
Baert Marc Begin dit jaar organiseerde de Fuse nog een rave voor de opening van de Hallepoorttunel.
De legendarische Brusselse technoclub Fuse wordt 25 jaar en viert dat zaterdagavond in stijl in Paleis 12 op de Heizel. Op de affiche staan onder meer Adam Beyer, Charlotte de Witte en Dave Clarke. Met een nieuw team is de club nu klaar voor de volgende 25 jaar.

Het feest is het orgelpunt van de festiviteiten voor het 25-jarig bestaan. Vorige week palmde de club al het Brusselse stadhuis in. Dj Dave Clarke draaide toen op het balkon. “Dave is onze oudste resident dj”, zegt Fuse-eigenaar Nick Ramoudt. “Hij is er al bij sinds 1996, dus leek het toepasselijk om hem te laten draaien in het stadhuis.” De MIVB draagt zijn steentje bij aan het verjaardagsfeest door zaterdag in de metrostations technomuziek te spelen.

Zaterdagavond palmt de Fuse dan Paleis 12 op de Heizel in voor haar verjaardagsfeest. “We verwachten 9.000 mensen”, zegt Ramoudt. Naast oudgediende Dave Clarke staat ook Belgische toptalent Charlotte De Witte op de affiche.

Bovendien zit de club in de Blaesstraat nog vol plannen voor de toekomst. “We werken sinds januari met een nieuw team”, zegt Ramoudt. “Al die mensen zijn jonger dan 30. We hebben ook onze zaal, onze toiletten en onze klank vernieuwd. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk en om de club door te geven aan een nieuwe generatie. 50 jaar Fuse zal dus niet meer voor mij zijn (lacht).”

Vertrouwensband

Na 25 jaar gaat het de Fuse nog steeds voor de wind. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Kompass Klub in Gent zijn er geen spanningen met de stad. “Dat heeft veel met ervaring te maken”, zegt Ramboudt. “Wij hebben in onze beginjaren ook best wat kinderziektes gehad. Bovendien hebben wij al jaren ons eigen beveiligingsteam die weten hoe ze problemen moeten aanpakken. Dat helpt om veel problemen te voorkomen en een vertrouwensband met het stadsbestuur op te bouwen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.