Taxiverkrachter hoeft niet terug naar cel

Moulay C. (38) is veroordeeld tot 4 jaar cel voor het verkrachten van een Deens au-pairmeisje. De straf werd wel grotendeels uitgesproken met uitstel, waardoor hij niet meer naar de gevangenis moet.

Bij de behandeling van de zaak enkele weken geleden ontkende de man nog resoluut de verkrachting. "Het ging om een betaling in natura", klonk het in tranen. Nochtans had het slachtoffer zeer gedetailleerde verklaringen gegeven over wat er gebeurde op 19 november 2012. Een taxichauffeur had haar opgepikt en twee uur lang doelloos rondgereden. In een verlaten straat had hij haar vervolgens verkracht.

Gedetailleerd

Zelf ontkende de man vanaf dag 1 de aantijgingen. Hij had het over wederzijdse toestemming. Onzin, aldus de rechtbank. "De verklaringen van het slachtoffer zijn zodanig gedetailleerd dat ze niet kunnen gelogen zijn. Bovendien werden er spermasporen van de beklaagde teruggevonden op haar kleren." Zijn familie stuurde vervolgens zelfs een privédetective naar Denemarken om haar te overtuigen de klacht in te trekken. Ook dit nam de rechter in overweging als een bewijs van schuld, toch werd een groot deel van de straf met uitstel uitgesproken. "De feiten zijn immers al van enige tijd geleden", klonk het. Toen C. in 2014 werd opgepakt dacht het gerecht een van de mannen gevonden te hebben die verantwoordelijk waren voor zeker 29 verkrachtingen. De vraag blijft dan ook wie hiervoor verantwoordelijk was.


"Een aantal dossiers zijn zonder gevolg geklasseerd", zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. "Als er toch nog nieuwe elementen opduiken, kunnen die dossiers nog heropend worden. De andere zaken zijn nog actief lopende", zegt Van Wymersch.


Volgens het parket loopt de dader van de reeks aanrandingen en verkrachtingen in het Ter Kamerenbos nog steeds vrij rond. "Toch blijft een taxi de meest veilige manier om thuis te geraken na een avondje stappen", benadrukt de parketwoordvoerster. "Je moet wel een aantal voorzorgsmaatregelen nemen: bel zelf een officiële taxi, wacht binnen op de chauffeur en vraag dat hij je bij je naam komt roepen. Op die manier ben je er zeker van dat het gaat om een officiële taxichauffeur." Volgens Van Wymersch zijn er recent geen nieuwe feiten meer gemeld. (WHW)