Taxidienst exclusief voor vrouwen op komst

Girl’s Ride richt zich op vrouwen (archiefbeeld)
Baert Marc Girl’s Ride richt zich op vrouwen (archiefbeeld)
Met Girl’s Ride zal er binnenkort een taxidienst voor en door vrouwen door Brussel rijden. De initiatiefneemsters kondigen het project aan via hun Instagrampagina. De nieuwe taxidienst wil vrouwen een veilige omgeving bieden als ze uitgaan.

“Girl you better be safe when you go out”, zo staat er te lezen op de Instagrampagina van Girl’s Ride. Die zou in de nabije toekomst nenkort van start moeten gaan en zich alleen op vrouwen richten. De taxi moet 10 euro kosten per ritje en rijdt uit op zaterdagavond. Het initiatief komt van een Brusselse studente die daarvoor zelf achter het stuur wil kruipen. Volgens Bruzz voelt ze zichzelf niet altijd veilig in de stad. Ze lanceerde op de Instagramaccount van Girl’s Ride alvast een oproep om negatieve ervaringen met taxi’s te delen.

Op sociale media loopt het alvast storm voor het initiatief want de account op Instagram heeft ondertussen al meer dan 1.100 volgers. Voor meer details is het echter nog even wachten. “De ontwikkeling van ons project is in volle gang”, klinkt het. “Onze eerste prioriteit is werken aan de betrouwbaarheid en alles op punt stellen. Voorlopig is Girl’s Ride nog niet operationeel, maar we houden jullie op de hoogte van de lanceringsdatum.”

Het concept bestaat al in andere steden zoals Londen en Parijs, al moesten daar wel een paar wijzigingen gebeuren. Mannen weigeren komt immers neer op discriminatie. Hoe dat alles bij het Brussels initiatief zal worden opgevangen, blijft voorlopig nog onduidelijk.
34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ramon Simon

  Dus als we op straat alle vrouwen lastig vallen gaan ze zich onveilig voelen en vervolgens thuisblijven. Of enkel onder begeleiding van een man nog buitenkomen. Het is een raar argument, dan ligt het probleem bij de taxidiensten. Nogthans zijn dat werkende mensen die een inkomen willen, waarom zouden die vrouwen onveilig laten voelen? Gaat het om illegal taxi's zoals Uber? Wel opletten meeste taxi chauffeurs zijn mannen, zie dat je vrouwen vindt.

 • Michael Vandamme

  En mannen kunnen zich niet onveilig voelen? Hopelijk krijgt ze een klacht aan haar been, want mannen mogen dus niet meerijden met haar taxi dienst. Pure vorm van discriminatie

 • daniel d'hulst

  Nu nog een vrouwen bus vrouwen tram vrouwen trein vrouwen vliegtuig vrouwen boot .... waar gaat dit sexisme eindigen

 • an van den put

  ik kan me voorstellen dat veel vrouwen zich onveilig voelen. ma dit initiatief gaat de veiligheid zeker niet garanderen. ik heb me nog nooit onveilig gevoeld bij mannelijke taxi chauffeurs, ik sta er nie echt achter eerlijk gezegd, das eigenlijk ook met de vinger wijzen naar de mannelijke taxi chauffeurs toe.

 • Dirk Bytebier

  Nog wat extra discriminatie erbovenop , nog geen problemen genoeg