Taxi delen? App zoekt maatje

BRUSSEL KRIJGT PRIMEUR: SPLYT BRENGT PASSAGIERS MET ELKAAR IN CONTACT

Taxis Verts heeft gisteren de applicatie Splyt gelanceerd. Deze mobiele applicatie zorgt ervoor dat passagiers een taxi kunnen delen en zo 40 procent goedkoper kunnen reizen. Brussel kreeg wereldwijd de primeur. De komende weken zal de applicatie ook in andere Belgische steden beschikbaar worden gesteld.

De taxisector en meer bepaald Taxis Verts wil met de lancering van de applicatie Splyt blijven innoveren. Met deze toepassing kunnen passagiers samen een taxi delen en met elkaar carpoolen in Brussel en omstreken en op die manier ook de prijs van hun taxirit delen. De taxisector wil met deze innovatie inspelen op de behoeften van haar klanten en wil er zo voor zorgen dat de Brusselse taxigebruiker nog sneller, efficiënter en vooral aan een gunstigere prijs een officiële taxi kan bestellen. Zo'n rit kan tot 40 procent goedkoper uitvallen vergeleken met een klassieke taxirit. "Deze dienst is een primeur in de taxiwereld en kan op elk moment worden aangevraagd, zowel tijdens de bestelling als tijdens de rit zelf. Met deze taxipooling bieden we een kostenefficiënte en flexibele mobiliteitsoplossing en ontlasten we het drukke verkeer in de stad", aldus CEO van Taxis Verts Jean-Michel Courtoy.

Alles op de voet te volgen

De applicatie is gebruiksvriendelijk, zodat de klant de komst van een taxi op de voet kan volgen en kan zien wie in de buurt is en een taxi wil delen. Zodra de passagier de gewenste eindbestemming in de applicatie heeft ingevoerd, krijgt hij meteen een prijsindicatie te zien. Die geeft aan hoeveel de taxirit kost, alsook hoeveel er bespaard wordt als de rit met een medepassagier wordt gedeeld. Daarnaast kan de gebruiker ook zien welke Facebookvrienden er dezelfde richting uitgaan en geeft de app door middel van meldingen aan wie er in de buurt is en geïnteresseerd is om een rit te delen. Reizigers kunnen ook aanduiden dat ze hun taxirit liever in stilte willen doorbrengen en vrouwen kunnen aangeven dat ze hun rit enkel met andere vrouwen wensen te delen. Ook kan er aangegeven worden of je wel of geen bagage meehebt.


Na de rit kunnen de passagiers ook nog punten geven aan de chauffeurs en de medepassagiers. "Passagiers bepalen hoe ze de taxirit wensen te beleven. Alle beslissingen worden door hen gemaakt en met Splyt komen zowel het besparende luik als het ludieke aspect aan bod. Je kan deze app een beetje vergelijken met Tinder, maar dan voor taxigebruikers. Je beslist immers met wie je wel of niet een taxi wilt delen. We proberen zo een jong publiek te bereiken", aldus Courtoy. De dienst is vanaf gisteren al beschikbaar bij de 550 taxi's en 1.100 chauffeurs van Taxis Verts. De volgende weken zal de applicatie ook in andere Belgische steden beschikbaar worden gesteld.