Taal Aktie Komitee (TAK) duikt op in Federaal Parlement: “Taalwetgeving blijft een vodje papier”

Taal Aktie Komitee (TAK) in het Federaal Parlement
TAK Taal Aktie Komitee (TAK) in het Federaal Parlement
Het Taal Aktie Komitee (TAK) voerde donderdag namiddag een actie in het Federaal parlement. 3000 flyers dwarrelden doorheen het Parlement waar de laatste zitting plaatsvond. Zes actievoerders werden opgepakt.

Het Taal Aktie Komitee of TAK is een Vlaamse actiegroep die pleit voor het behoud van het Vlaamse karakter van rand- en taalgrensgemeenten, de naleving van de taalwetten en tegen de verfransing is van Brussel.

Met de actie wil het TAK de Vlaamse politieke partijen oproepen om de komende jaren meer ambitie voor Vlaanderen aan de dag te leggen. De voorbije legislatuur kan volgens hen alvast niet als voorbeeld dienen. “De structuren van het land zijn onwerkbaar en de communautaire stilstand werd een ijstijd waarbij minstens 40 miljard euro aan transfers naar Wallonië vloeiden,” aldus het TAK.

In Brussel is volgens hen de taalwetgeving “een vodje papier”.  Op  het wetsvoorstel Vuye (ex N-VA), dat het gebrek aan Nederlandstalige gemeentebesturen afkeurt, werd geen akkoord bereikt. Hierdoor blijft, volgens het TAK, de schorsingen van niet nederlandssprekenden een dode letter. Ze veroordelen ook de ontsporing van de begroting waardoor “alweer de Vlamingen de grootste rekening betalen.”

Alle zes TAK-activisten die vandaag protesteerden in het Parlement zijn opgepakt. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.