Studentenfeestje in Brussel loopt uit de hand: studenten gooien jeneverflessen naar security, politie zet traangas in

RV
De lokale politie Brussel Hoofdstad Elsene heeft maandagavond noodgedwongen een ‘dagdisco’ van studentenclub Bruxellas stilgelegd. Dat deed ze nadat er verschillende meldingen binnenkwamen over studenten die lege glazen flessen naar de security ter plaatse gooiden en de hulpdiensten verschillende keren ter plaatse moesten afzakken voor dronken studenten. De politie zette uiteindelijk traangas in. 

Maandag organiseerde studentenvereniging Bruxellas - bestaande uit mannelijke studenten aan de VUB - het studentenevenement ‘Dagdisco Bruxellas Jeneverpullinge’. Dat vond plaats in club Bazaar in Brussel. Bedoeling van het event was om vanaf 14.30 uur tot middernacht stevig te feesten. 

Maar het feestje eindigde in mineur. Om 18.30 uur kreeg de politie haar eerste oproep binnen betreffende een student die ziek was geworden. Nog geen halfuur later ontving de politie haar tweede melding, ditmaal van een aantal buurtbewoners en passanten die het hadden over “zeer dronken studenten” en “mensen die dronken op de grond liggen.” “Op vraag van de politie werden vervolgens meerdere ambulances uitgestuurd voor personen in verregaande toestand van dronkenschap”, klinkt het. 

Om 20 uur alarmeerde nog iemand anders opnieuw de politie. Volgens de getuige gooiden verschillende studenten lege flessen jenever naar de veiligheidsagenten ter plaatse. Bij aankomst van de politie stonden zo’n 250 studenten buiten. “Uiteraard werden we er niet goed onthaald”, aldus de lokale politie. “Het was de organisator zelf die besliste dat het genoeg was geweest en dat het feestje stilgelegd moest worden.” 

RV

Ongenoegen op social media

Maar dat plan liep niet van een leien dakje. Aangezien enkele studenten weerstand boden, zagen de agenten ter plaatse zich genoodzaakt traangas te gebruiken, iets wat heel wat studenten tegen de borst stoot. “Dit is schandalig”, schreef de studentenvereniging neer op sociale media. 

Ook andere betrokkenen uitten hun ongenoegen op sociale media. Verder was de vereniging niet beschikbaar voor commentaar.
32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gilles Standaert

  tsja dik 20 jaar lang mocht je niets zeggen en nooit neen zeggen tegen kinderen volgens opvoedspecialisten. Wanneer gaan ze eens beseffend dat de opvoeding voor een groot deel gaat uitmaken wat voor volwassene het wordt.

 • Gino Sinnesael

  Jongeren denken vaak dat alles "moet kunnen", zonder stil te staan bij de (mogelijke) gevolgen van hun daden. Respect voor anderen, staat dat nog op hun agenda? En wat met respect voor autoriteiten en ordediensten? Is dit de toekomst van onze maatschappij? Fraai!

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Met een waterkanon hadden ze nog meer kunnen bereiken. Hun gedrag was onaanvaardbaar. De beslissing dit 'feest' stil te leggen was het beste wat de organisator kon doen.

 • Rudi Bollaerts

  Wie er iets gooit naar de politie -hulpdiensten -brandweer die mag goed afgetroefd worden maar studenten zijn de laatste jaren een groep marginalen geworden als ze gedronken hebben , ze eens goed aanpakken geen medelijden.

 • magda de buyser

  Precies of wij deden dat vroeger niet!!!