Stripmuseum blaast 30 kaarsjes uit

Baert Marc
Hoera! Een Brussels begrip heeft dit weekend 30 kaarsjes uitgeblazen. In het unieke art nouveau-pand van Victor Horta aan de Zandstraat, waar het museum huist, werd een heel weekend gevierd met onder andere Kuifje, Lucky Luke en de Smurfen.

Het Stripmuseum, in het hartje van de stad, is voor al wie Brussel bezoekt een ‘must’. Sinds 1989 is het Stripmuseum één van de bekendste attracties van de stad. Jaarlijks ontdekken meer dan 200.000 bezoekers, individueel of in groep, de vaste en tijdelijke tentoonstellingen in het unieke art nouveau-pand van Victor Horta. Al 30 jaar richt het museum de spots op de auteurs en de helden van de ‘Negende Kunst’. Aan de hand van permanente tentoonstellingen – die regelmatig vernieuwd worden – en een afwisselend programma van tijdelijke exposities kan je er als bezoeker kennismaken met de talrijke facetten van het stripverhaal. Dit weekend konden kinderen zelf hun strip maken, of kijken hoe een echte striptekenaar het deed.

Baert Marc
Baert Marc
Baert MarcReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.