Stress en burn-outs worden aangepakt in nieuw ziekenhuis

kliniek voor stress en burn-outs
Baert Marc kliniek voor stress en burn-outs
De Brusselse ziekenhuizengroep Chirec gaat in haar medisch centrum Europe-Lambermont in Schaarbeek een kliniek openen die zich specifiek op overmatige stress en burn-outs richt. Daarmee wil de groep een van de "meest belangrijke aandoeningen van deze tijd" aanpakken.

Een team van psychiaters, psychologen, therapeuten en coaches zal in het centrum de patiënt ontvangen en opvolgen in een warme en familiale omgeving. Wanneer de patiënt een burn-out heeft, wordt er binnen de zeven dagen een eerste afspraak gemaakt met een verpleger of psycholoog. Daarna wordt er een individueel programma opgesteld.

Virtual reality

Er zijn meerdere benaderingen mogelijk. De patiënt kan op een "stress-out reis" gaan waarbij hij of zij acht voormiddagen een atelier volgt dat de eigen emoties en stress beter doet begrijpen. Daarnaast is er ook een mindfulness-programma van acht weken waarbij de patiënten in groep wekelijks via meditatie en gesprekken hun ervaring delen om zo samen hun burn-out te overwinnen. Er is zelfs een team dat virtual reality gebruikt om tot bepaalde inzichten te komen bij de patiënt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.