Strengere straffen op sluikstorten en hogere boetes voor overlast: Koekelberg heeft nieuw netheidsplan

Koekelberg.
Baert Marc Koekelberg.
De gemeente Koekelberg gaat mensen die zwerfvuil achterlaten op straat strenger bestraffen. Dat staat in het nieuwe Netheidsplan. Dat moet de komende vijf jaar helpen om de gemeente properder te maken.

Volgens schepen van Netheid Véronique Lefrancq (CDH) heeft het plan drie speerpunten. “We willen onze inwoners bewust maken van de netheid in hun buurt, ze sensibiliseren om minder afval te produceren en we willen overtreders strenger bestraffen”, zegt ze.

In het plan staan verschillende acties. Zo zullen specifieke straten gedurende meerdere dagen in de gaten worden gehouden door controleurs om overtreders te betrappen. Bewoners kunnen ook kennismaken met hun straatveger en samen een toer door de wijk doen.

Om het nieuwe plan af te dwingen belooft burgemeester Ahmed Laaouej (PS) extra controleurs aan te werven en om de boetes op overlast te verhogen. Daarnaast komen er ook sensibiliseringscampagnes in de scholen en in de wijken.

Het plan moet Koekelberg helpen om de netheid te bewaren. “We zullen elk jaar een evaluatie uitvoeren om onze acties te bekijken en we organiseren overleg tussen de verschillende diensten van de gemeente”, besluit Lefrancq.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.