Standbeelden besmeurd met slogans in Jubelpark

Het Jubelpark.
Photo News Het Jubelpark.
In het Brusselse Jubelpark zijn een aantal net gerenoveerde standbeelden besmeurd met antifascistische slogans. Dat laat Beliris weten. De beelden zullen door de aannemer weer schoongemaakt worden.

De beschadigingen werden woensdag vastgesteld. Het gaat om minstens drie standbeelden, waarop graffiti en stickers werden aangebracht. Het gaat om ‘Antifa’ slogans. Dinsdagavond eindigde in het Jubelpark een grote betoging tegen extreemrechts. Of de betogers verantwoordelijk zijn voor het aanbrengen van de slogans, is niet meteen duidelijk.

Een aantal standbeelden was recent gerenoveerd en viel als dusdanig niet meer onder de verantwoordelijkheid van Beliris. Die heeft desondanks de schoonmaak op zich genomen en nadarhekken laten plaatsen om de beelden te beschermen. De aannemer die de renovatie voor zijn rekening nam, zal de beelden nu opnieuw opknappen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.