Stad Brussel stelt zich burgerlijke partij tegen moeder die begeleidster aanviel op school

Het Institut des Arts et Métiers (IAM)
Google Het Institut des Arts et Métiers (IAM)
Het stadsbestuur van de stad Brussel zal zich burgerlijke partij stellen tegen de vrouw die op 3 september een begeleidster van het Institut des Arts et Métiers aanviel op school. 

De gemeenteraad heeft maandagavond die beslissing goedgekeurd, klinkt het. De schepen heeft intussen al een gesprek gehad met de aangevallen begeleidster en zal ook diens collega’s ontmoeten, die in de klappen deelden toen ze probeerden tussen te komen.

Het incident deed zich voor op 3 september toen de moeder van een leerlinge zich op de school aanbood om haar dochter opnieuw in te schrijven. De vrouw gedroeg zich daarbij verbaal bijzonder agressief, zodat het personeel haar vroeg de school te verlaten. Daarop wierp de vrouw zich op één van de aanwezigen, een 33-jarige socio-professionele insertiebegeleidster, diende haar verschillende slagen toe en trok aan haar haren en kleren. Het slachtoffer liep bij het incident verschillende blauwe plekken op maar geen breuken, en is zes dagen arbeidsongeschikt. De vrouw werd opgepakt en woensdag voorgeleid bij een parketmagistraat. 

Die besloot haar meteen te dagvaarden voor de correctionele rechtbank. Daar moet de vrouw zich nu op 24 september verantwoorden. Volgens de woordvoerster van schepen Hariche is het de ernst van de feiten die de stad ertoe heeft aangezet zich burgerlijke partij te stellen. Ook wil het stadsbestuur zich solidair tonen met het onderwijzend personeel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.