Snelheidsduivel aan 102 per uur betrapt in zone 50

Keizer Karellaan in Ganshoren.
Baert Marc Keizer Karellaan in Ganshoren.
Tijdens een controle met een ‘lidar' heeft politiezone West een snelheidsduivel die aan 102 km/uur racete op de Keizer Karellaan in Ganshoren onderschept. Sinds dit jaar worden zes van zulke ‘superflitspalen’ ter beschikking gesteld in het Gewest

De zes mobiele flitspalen of lidars worden sinds dit jaar verspreid over de zes Brusselse politiezones en veranderen wekelijks van plaats. In de week van 20 tot 27 december stond een van de lidars opgesteld op de Keizer Karellaan in Ganshoren in de richting van de snelweg. Daar controleerde de politiezone Brussel-West op zeven dagen 69.959 voertuigen waarvan 54 auto’s in overtreding waren. 

Dossier naar parket

Twee bestuurders reden op de Keizer Karellaan, waar een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur geldt, aan 102 en 87 kilometer per uur. Hun dossier belandt bij het parket, omdat ze aan meer dan 30 kilometer per uur boven de snelheidslimiet reden. De 52 andere bestuurders die in overtreding waren, kunnen zich verwachten aan een boete in de brievenbus. 

Bianca Debaets benadrukt dat het voor haar zeer belangrijk is om de pakkans te verhogen, zodat de bestuurders hun rijgedrag aapassen voor meer verkeersveiligheid in Brussel. Per jaar kost de huur van de lidars 1.750.000 euro.




4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Billiet

  In een ander, meer geciviliseerd land ga je meteen effectief in de nor en je wagen wordt verbeurd verklaard...hier politiek alibi-gewauwel over een bijkomend flitspaaltje...

 • Mario Adams

  @florent verhaeghe Nog altijd niet begrepen dat de overheid zich niets aantrekt van veiligheid? Het gaat enkel om geld! 6 km/u te hard op een lege weg? Betalen! Heeft absoluut niets meer met veiligheid te maken. Dus als ze begrenzers in auto's gaan steken, betekent dat een enorm verlies voor 'vadertje staat'.

 • Noël Dierickx

  Florent, jongen toch, dat brengt geen geld in het laadje!

 • florent verhaeghe

  Automatische snelheids begrenzer in iedere wagen : probleem opgelost. Politiekers : is da nu zo moeilijk ?