Smurfenavontuur opnieuw van start

Spektakel hervat in nieuw jasje

Het Smurfenavontuur
BELGAONTHESPOT Het Smurfenavontuur
Na een onderbreking van een maand gaat het 'Smurfenavontuur' vandaag opnieuw open. Eerder trok het spektakel al meer dan 100.000 toeschouwers.

Sinds begin juni vonden maar liefst 105.000 bezoekers de weg naar het smurfenspektakel in Paleis 2 van Brussels Expo. De tentoonstelling sloot een maand geleden, maar is nu terug in een nieuw jasje. "We hebben het parcours van de bezoekers nog beter gemaakt. Het publiek zal een verbeterde scenografie ontdekken, een meer interactieve Gargamel en een verhoogd aantal VR-headsets om het hoofd te bieden aan het megasucces dat we tot nu toe hebben ervaren", aldus Chloé Beaufays van de organisatie.

Internationaal succes

Vanaf volgend jaar zal het Smurfenavontuur beginnen aan een wereldtournee van vijf jaar. De scenografie, de verhaallijn en de technologieën werden zodanig uitgewerkt dat het concept aan uiteenlopende toeschouwers op de vijf continenten kan voorgesteld worden. Zelfs nu al, voor de opening, blijkt de belangstelling groot, en dit zowel in Europa, in het Midden-Oosten en in Azië. 

Verjaardag

Dinsdag 23 oktober belooft een speciale dag te worden. De smurfen vieren dan immers hun 60ste verjaardag. In 1958 verschenen ze voor het eerst in de krant Robbedoes. Voor de gelegenheid wordt een klas uit elke provincie uitgenodigd om dit jubileum te vieren met de Smurfen en in aanwezigheid van Véronique Culliford, de dochter van Peyo en tevens voorzitter van IMPS. 

Smurfenavontuur in Brussels Expo
Lukas Smurfenavontuur in Brussels Expo
Het Smurfenavontuur
BELGAONTHESPOT Het Smurfenavontuur
Het Smurfenavontuur
BELGAONTHESPOT Het SmurfenavontuurReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.