Slechts 30-tal betogers op klimaatmars

Een kleine groep moedigen kwam samen in de Europese wijk
Dieter Nijs Een kleine groep moedigen kwam samen in de Europese wijk
De aangekondigde klimaatmars in de Europese wijk heeft een muis gebaard. Slechts enkele tientallen mensen daagden op voor de mars. 

Vandaag en morgen zitten de EU-leiders samen in Brussel voor een Europese top, al staat de klimaatproblematiek daar niet op de agenda. Voor de betogers is het evenwel duidelijk. De EU-lidstaten moeten dringend een akkoord vinden over de strategie die moet leiden tot een klimaatneutraal Europa tegen 2050. Om die oproep kracht bij te zetten, wilde een dertigtal burgerbewegingen deze namiddag in de Europese wijk in Brussel op straat komen. De betoging werd onder meer gesteund door Rise for Climate Belgium, Greta Thunbergs beweging Fridays for Future en Workers for Future. Uiteindelijk kwam er erg weinig volk opdagen. Een dertigtal moedigen hield desondanks woord. “De slogan van de betoging is ‘we are watching you’, om de Europese politici eraan te herinneren dat we het Europees klimaatbeleid in de gaten houden”, aldus Kim Lê Quang, woordvoerder van Rise for Climate Belgium. 

Dieter Nijs
Dieter Nijs1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Brems

    Van elke organisatie die dit steunde, was er dus blijkbaar een handvol aanwezigen. Van draagvlak gesproken :-)